Liittymä lapselle

Lapselle hankitaan oma puhelin yleensä viimeistään siinä vaiheessa, kun lapsi aloittaa koulun. Samalla sopivan liittymän hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.

Liittymävalikoima on nykyään monipuolinen. Pienelle koululaiselle riittää yleensä perusliittymä, eikä netin nopeus ole tärkein tekijä. 

Tutustu vertailustamme löytyviin liittymiin ja valitse paras liittymä lapselle.

Puhelinliittymä lapselle

Lapsen ensimmäinen puhelinliittymä voi olla halpa

Nykyään lähes jokaisella koululaisella on oma kännykkä. Puhelin tuo turvaa sekä vanhemmalle että lapselle, minkä lisäksi lapsi voi pitää yhteyttä kavereihin sen välityksellä.

Kännyköistä on tullut myös yhä enemmän television korvaavia viihdelaitteita, joilla pelataan, katsotaan ohjelmia ja käytetään erilaisia viestisovelluksia. 

Pienemmän lapsen ruutuaikaa yleensä rajoitetaan, joten halvempi perusliittymä riittää hyvin käytössä. Lapsen kasvaessa myös liittymän voi päivittää vastaamaan paremmin ikätasoa. 

Löydät vertailustamme liittymät lapsille erilaisiin tarpeisiin ja voit helposti vertailla valikoimaa liittymien ominaisuuksien perusteella. 

Huomioi nämä asiat, kun etsit puhelinliittymää lapselle

Kun kiikarissa on puhelinliittymä lapselle, kannattaa huomioida lapsen ikä ja se, mihin lapsi käyttää puhelinta eniten.

Pienempi lapsi ei kaipaa yleensä nopeinta nettiä tai vietä tuntikausia puhuen puhelimessa. Lapsen kasvaessa tulee kuitenkin yleensä tarve päivittää liittymä nopeampaan, jossa datan käyttö ei ole rajoitettu samalla tavalla.

Jos lapsi käyttää älypuhelimen viihdeominaisuuksia lähinnä kotona WiFi:n välityksellä, voi valita liittymän rajoitetulla datalla. Mikäli puhelimella käytetään nimenomaan liittymän nettiä, kannattaa valita rajoittamaton data.

Erityisesti lapsen kasvaessa kannattaa huomioida myös lapsen mielipide liittymää valitessa. Joskus tarjolla on myös keskittämisalennuksia, jolloin voi olla kannattavaa keskittää koko perheen liittymät samalle operaattorille.

Millainen liittymä kannattaa valita koululaiselle?

Pieni koululainen ei yleensä hyödy nopeimmasta 5G-liittymästä, jonka käyttö edellyttää kalliimman puhelimen hankintaa. Erityisesti pienemmälle koululaiselle voi siten valita perusliittymän, joka takaa toimivan netin sekä edulliset puhelut lapsen ja vanhemman välillä.

Lapsi ei välttämättä myöskään puhu pitkiä puheluita, joten liittymään ei tarvitse ottaa isoa puhepakettia. Sen sijaan edullisemmaksi tulee, kun valitsee liittymän, jossa puhelut veloitetaan erikseen toteutuneiden minuuttien perusteella.

Osa vanhemmista valitsee lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi kellopuhelimen. Näin lapsi ei pääse viettämään turhan pitkiä aikoja ruudun parissa, mutta lapseen saa aina yhteyden. Kellopuhelimiin on tarjolla omat edulliset liittymät, joissa ei makseta turhasta.

Isompi koululainen saattaa käyttää puhelinta jo enemmän pelaamiseen ja erilaisten sosiaalisen median sovellusten käyttämiseen. Tällöin netin nopeus nousee tärkeämpään asemaan, ja liittymän päivittäminen voi olla kannattavaa.

Moi liittymät lapselle

Moin valikoimista löytyy useita vaihtoehtoja eri ikäisten lasten liittymiksi. Samalla vanhempi saa käyttöön useita työkaluja, joiden avulla voi varmistua esimerkiksi siitä, että lapsi ei vietä kohtuuttoman paljon aikaa ruudun äärellä.

Liittymät ovat varsin reilusti hinnoiteltuja, ja niiden joukosta löytyy edulliset vaihtoehdot sekä lapsen ensiliittymäksi että jo enemmän dataa käyttävän isomman lapsen liittymäksi.

Edullisimpaan Rento 4G -liittymään kuuluu rajoitettu määrä dataa, mikä riittää monelle pienelle koululaiselle. Lisädataa voi tarvittaessa ostaa kohtuulliseen hintaan, ja automaattinen hintaleikkuri antaa mielenrauhaa.

Myös puheluissa ja viesteissä hyödynnetään hintaleikkuria. Puheminuuteista ja viesteistä veloitetaan erikseen, mutta hintaleikkuri estää laskun kasvamisen kohtuuttoman korkeaksi.

Telia liittymät lapselle

Myös Telialta löytyy useita liittymiä lapsille.

Pienimmille koululaisille löytyy perusliittymä Rajaton Lite 5M, jossa puheluista ja viesteistä maksetaan käytön perusteella. Liittymän nopeus on muita liittymiä matalampi, ja datan määrä on rajoitettu kotimaan rajojen ulkopuolella. 

Liittymä on kuitenkin riittävä monen pienemmän lapsen tarpeisiin, ja sen kautta pääsee hyötymään edullisesta hinnasta. Hieman isommalle lapselle voi valita nopeamman liittymän, johon kuuluu rajaton määrä puheluita ja viestejä. 

Telialta löytyy myös Telia Dot, joka kannustaa keskittämään perheen liittymät Telialle. Keskittämällä voi säästää jatkuvasti, minkä lisäksi saa käyttöön Telia Dot -sovelluksen. 

Sovelluksen kautta on helppo hallinnoida liittymiä ja niiden liittyviä rajoituksia.

DNA liittymät lapselle

DNA:lta löytyy erittäin edullinen 4G-liittymä DNA Jämpti 5M, joka sopii hyvin pienemmän koululaisen ensimmäiseksi puhelinliittymäksi. Liittymään sisältyy rajoittamaton netti kotimaan lisäksi Baltiassa ja muissa Pohjoismaissa. Puheluista ja viesteistä veloitetaan erikseen, joten et maksa turhan isosta paketista.

Isompien lasten liittymäksi voi valita liittymän, joka sisältää nopeamman netin. Näihin DNA Rajaton -liittymiin sisältyy myös puhe- ja viestipaketti, joten lapsi pääsee pitämään yhteyttä ystäviinsä ilman, että puhelinlasku kasvaa valtavan suureksi.

Elisan puhelinliittymät lapselle

Myös Elisan valikoimista löytyy liittymä koululaiselle sekä nopeamman netin sisältävä liittymä vanhemmalle lapselle.

Perus 5M sisältää rajoittamattoman määrän dataa, josta pääsee nauttimaan kotimaan lisäksi Pohjoismaissa ja Baltiassa. Puhelut ja viestit on hinnoiteltu erikseen, joten maksat vain toteutuneista puheminuuteista ja viesteistä.

Hieman isompi koululainen tarvitsee todennäköisesti hieman nopeamman netin, joten sopiva liittymä löytyy Elisan Rajaton 4G-liittymien joukosta. Näistä löytyy pari eri nopeutta, joista voi valita lapsen käyttöön sopivimman.

Kilpailuta paras puhelinliittymä koululaiselle

Löydät vertailustamme parhaat liittymät koululaisille, ja löydät helposti edullisimman vaihtoehdon, joka sopii lapsen ikätasoon. Kilpailuttamalla liittymät voi saavuttaa vuodessa useiden kymmenien eurojen säästön, joten kilpailuttaminen kannattaa.

Lapsen kasvaessa on myös puhelinliittymä hyvä kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Näin lapsella on käytössä koko ajan omiin tarpeisiin parhaiten sopiva liittymä, josta ei joudu maksamaan liikaa.