Halvin puhelinliittymä 2024

Halvin puhelinliittymä riippuu omasta käyttötarpeesta, eikä ole välttämättä jokaiselle käyttäjälle sama. Löydät tältä sivulta helposti kaikki suurimpien operaattorien edulliset liittymät.

Hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota liittymän ominaisuuksiin. Näin liittymä palvelee parhaiten omia tarpeita ja tulee käytössä edullisimmaksi.

Huomioi nämä asiat, kun etsit halvinta liittymää

Halvin liittymä ei ole välttämättä jokaiselle käyttäjälle sama, vaan riippuu siitä, mihin puhelinta käyttää. Liittymätarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

  • Puhutko paljon puhelimessa?
  • Lähetätkö paljon perinteisiä tekstiviestejä?
  • Käytätkö puhelimen nettiä paljon?
  • Haluatko, että puhelimen netti on nopea?
  • Matkustatko paljon?

Jos puhut paljon puhelimessa tai lähetät tekstiviestejä, kannattaa kiinnittää huomiota puhe- ja viestipaketin kokoon. Mikäli matkustat paljon ja haluat käyttää matkoilla myös puhelimen nettiä, on hyvä huomioida datan hinnoittelu matkustaessa.

Siten sama liittymä ei ole halvin jokaiselle puhelimen käyttäjälle, vaan liittymien vertailu kannattaa tehdä oma käyttö huomioiden.

Mikä on halvin puhelinliittymä?

Halvin puhelinliittymä on sellainen, mikä sisältää vain vähän valmiiksi hinnoiteltuja palveluita. Liittymämaksujen päälle tulee kuitenkin lisää maksuja oman toteutuneen käytön mukaan. 

Kun liittymän valitsee omien tarpeiden perusteella, on puhelinlasku mahdollista saada kuukauden päätteeksi mahdollisimman pieneksi. Löydät vertailuistamme halvimmat 4G ja 5G-liittymät sekä perusliittymät niille, jotka käyttävät vähemmän dataa. 

Halvin 5G-liittymä

5G-liittymät ovat hieman 4G-liittymiä kalliimpia, minkä lisäksi liittymän ottajalla tulee olla 5G-verkkoa tukeva puhelin. Käyttäjä pääsee kuitenkin nauttimaan suuremmasta latausnopeudesta ja paremmin ruuhkaa kestävästä verkosta.

Tällä hetkellä 5G-liittymien käyttäjille on tarjolla monipuolisesti eri hintaisia liittymiä. Kaikkein eniten liittymän hintaan vaikuttaa sen nopeus, ja nopeuden mukana kasvaa hinta.

Halvin 5G-liittymä on nopeudeltaan 300–450 Mbit/s, mikä riittää puhelinta käyttäessä yleensä hyvin. Nopeimpia liittymiä voi puolestaan harkita silloin, jos käyttää puhelimen nettiä myös useissa kodin viihdelaitteissa samanaikaisesti.

Halvin 4G-liittymä

Myös 4G-liittymien suhteen valikoima on edelleen monipuolinen. 4G-liittymien hintaan vaikuttaa nopeuden lisäksi se, kuuluuko liittymään puhe- ja viestipaketti.

Halvin 4G-liittymä on monilla operaattoreilla nopeudeltaan 5 Mbit/s. Datan määrä voi olla rajoittamaton tai sen käytölle voi olla katto myös kotimaassa. 

Edullisimpiin liittymiin ei yleensä kuulu puhe- tai viestipakettia, joten viestit ja puhelut veloitetaan puhelinlaskulla erikseen. Myös datan käytölle ulkomailla voi olla matalammat rajat kuin hieman hintavammissa liittymissä.

Halvin puhelinliittymä ilman nettiä

Puhelinliittymät ilman nettiä ovat nykyään harvinaisia, mutta sellaisen voi vielä löytää pienempien operaattorien valikoimista. 

Halvin puhelinliittymä ilman nettiä voi olla hyvin edullinen. Tällaisessa liittymässä maksetaan kuukausimaksun lisäksi ainoastaan toteutuneesta käytöstä eli jokaisesta viestistä ja puheminuutista erikseen. Myös datan käytöstä veloitetaan erikseen.

Halvin liittymä lapselle

Lapsen ensimmäinen puhelinliittymä voi olla perusliittymä, eikä netin nopeus tai puhepaketin koko ole tärkeitä tekijöitä. Siten liittymien hintavertailuun voi yleensä ottaa mukaan operaattorien edulliset perusliittymät.

Halvin puhelinliittymä lapselle on 4G-liittymä, jonka nopeus ei ole kovin suuri. Jos puheluita tulee melko vähän, voi valita liittymän, jossa nämä harvat puheminuutit veloitetaan erikseen.

Jos valitsee lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi kellopuhelimen, voi liittymän saada vielä edullisempaan hintaan. 

Millä puhelinoperaattorilla on edullisin liittymä?

Löydät vertailustamme suosituimpien operaattorien liittymätarjoukset ja pääset vertailemaan niitä yhdellä silmäyksellä. 

Vertailun kautta löydät nopeasti edullisimman perusliittymän, halvimman 5G-liittymän sekä parhaat tarjoukset paljon dataa käyttäville. Liittymätarjouksista löytyy halvin puhelinliittymä, kun miettii, mitä ominaisuuksia liittymässä käyttää paljon.

Perusliittymä ilman puhe- ja viestipakettia on yleensä edullisin, mutta jokainen puheminuutti kasvattaa laskua. Jos puhuu paljon puhelimessa, voi lopullinen hinta tulla puhepaketin sisältävää liittymää kalliimmaksi.

Vertailemalla liittymät säännöllisesti varmistuu siitä, että käytössä on jatkuvasti paras mahdollinen hinta. Liittymä kannattaa tarkistaa myös aina silloin, kun liittymän käyttötarve muuttuu. 

Jos alat käyttämään työkonetta pääasiallisesti jakamalla netin puhelimesta, kannattaa satsata liittymän nopeuteen. Mikäli siirryt käyttämään tekstiviestien sijaan viestisovelluksia, nousee datapaketti viestipakettia tärkeämmäksi.

Kannattaako valita toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen puhelinliittymä?

Määräaikaiset puhelinliittymät olivat ennen yleisiä, mutta nykyään niistä on luovuttu lähes kokonaan. Tämä on asiakkaan etu, koska liittymää voi vaihtaa aina, kun vastaan tulee parempi tarjous.

Liittymän määräaikaisuus takaa aina tarjoushinnan tietyksi ajaksi. Asiakas kuitenkin sitoutuu pitämään liittymän koko tämän ajan, joten liittymää ei pääse vaihtamaan kesken tilausjakson.

Toistaiseksi voimassa olevan liittymän voi kuitenkin vaihtaa milloin haluaa. Jos tarvitseekin tehokkaamman liittymän tai kilpaileva operaattori tarjoaa parempaa hintaa, ei liittymän vaihtamiselle ole esteitä.

Myös toistaiseksi voimassa oleva liittymän tarjoushinta on voimassa tietyn ajan, minkä jälkeen etuhinta päättyy. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa lähteä jälleen vertailemaan liittymät, jotta pääsee hyötymään etuhinnoista.

Miten liittymän vaihto tapahtuu?

Liittymän vaihtaminen tapahtuu kokonaisuudessaan netissä, ja saat uuden edullisemman liittymän käyttöön hetkessä. 

Vertaile sivuillamme edulliset liittymät ja tartu halvimpaan liittymätarjoukseen. Pieneltä tuntuva ero tuo vuositasolla ison säästön, minkä voit käyttää muuhun kuin puhelinlaskuun.

Pääset vertailemaan liittymät ympäri vuorokauden. Sopivan liittymätarjouksen löydyttyä voit siirtyä operaattorin sivuille vahvistamaan liittymän. Pystyt pitämään edelleen vanhan puhelinnumeron liittymän vaihtuessa.

Tämän jälkeen uusi operaattori postittaa sinulle uuden SIM-kortin. Vaihdat sen ilmoitettuna ajankohtana puhelimeesi, minkä jälkeen uusi halvempi liittymä on käytössäsi.

Uusi operaattori hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Kilpailuta puhelinliittymät ja löydä halvin liittymä!

Kilpailuta puhelinliittymät säännöllisesti kauttamme niin käytössäsi on aina paras etuhinta. 

Löydät vertailustamme parhaat liittymätarjoukset perusliittymistä nopeisiin 5G-liittymiin. Halvin liittymä löytyy yhdellä silmäyksellä vertailemalla liittymien tarjoushintoja ja ominaisuuksia.

Toistaiseksi voimassa olevan liittymän voi kilpailuttaa niin usein kuin haluaa ja se kannattaakin tehdä säännöllisin väliajoin. Viimeistään edellisen tarjoushinnan päättyessä on aika lähteä tekemään hintavertailua nettiin.

Halvin liittymä voi tuoda vuositasolla ison säästön puhelinlaskulla, joten säännöllinen kilpailuttaminen kannattaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on halvin puhelinliittymä?

Halvin puhelinliittymä riippuu omasta käytöstä. Perusliittymät ovat kuukausimaksun suhteen kaikkein edullisimpia, mutta näiden päälle voi tulla lisää kustannuksia puheluista, viesteistä ja datankäytöstä. Omaan käyttöön halvin liittymä löytyy huomioimalla sen, miten puhelinta ja liittymää käyttää.

Mitä kannattaa huomioida, kun kiikarissa on halvin liittymä?

Liittymän hintaan vaikuttaa eniten verkko (4G vai 5G), liittymän nopeus, mahdolliset rajoitukset datan suhteen ja puhe-/viestipaketti. Itselleen sopiva halpa liittymä löytyy huomioimalla nämä ominaisuudet.

Miten löydän halvimman puhelinliittymän?

Halvin liittymä löytyy hyödyntämällä tämän sivun vertailutaulukkoa. Olemme koonneet tänne parhaat liittymätarjoukset eri tarpeisiin suosituimmilta operaattoreilta.

Miten vaihdan halvimpaan liittymään?

Halvimpaan liittymään vaihtaminen onnistuu netissä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Etsit vain vertailustamme halvimman liittymän, siirryt operaattorin sivuille viimeistelemään tilauksen ja saat edullisemman liittymän käyttöön muutamassa päivässä.

Saanko pitää nykyisen numeroni, kun vaihdan halvempaan liittymään?

Numeroa ei tarvitse enää vaihtaa liittymää tai operaattoria vaihtaessa, joten voit säilyttää nykyisen numerosi aina liittymän vaihtuessa. Halutessasi voit kuitenkin ottaa myös uuden numeron käyttöön.

Kuinka usein puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa?

Liittymä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti niin voi varmistua siitä, että käytössä on jatkuvasti paras etuhinta. Kilpailuttaminen on paikallaan viimeistään silloin, kun edellisen liittymän tarjousjakso päättyy.