Halvin puhelinliittymä ilman nettiä

Kaikki eivät käytä puhelimen nettiä, jolloin tuntuu turhalta maksaa datapaketin sisältävästä puhelinliittymästä. Useimmat operaattorit eivät kuitenkaan enää tarjoa tällaisia liittymiä, vaan netti on osa kiinteää kuukausihintaa.

Liittymävalikoimasta löytyy kuitenkin useita edullisia vaihtoehtoja niille, joille netti tai sen nopeus eivät ole tärkeitä. 

Kaltso alta kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot ja löydä halvin puhelinliittymä ilman nettiä.

Dna

DNA Jämpti Puhe

Puhelut ja viestit0.07€
Internetin max nopeus0 Mbit/s
Netti EU-maissa0 Gt/kk
Tilaa

Milloin kannattaa valita liittymä ilman nettiä?

Netti on nykyään kiinteä osa useimpia puhelinliittymiä. Monet käyttävätkin älypuhelinta tietokoneen kaltaisesti, jolloin nopea netti on tarpeen. Aina näin ei kuitenkaan ole, ja joskus voi olla järkevämpää valita liittymä ilman nettiä.

Netin sisältävä liittymä voi olla turha ainakin seuraavissa tapauksissa:

  • Et käytä puhelimen nettiä ollenkaan.
  • Sinulla on vanha kännykkä, jolla ei pysty käyttämään nettiä.
  • Haluat vähentää puhelimella viettämääsi aikaa.
  • Käytät puhelimen netin sijaan kodin ja työpaikan langatonta nettiä.
  • Sinulla on toinen puhelin esimerkiksi työasioita varten, jota käytät vain puheluihin.

Kaikissa yllä olevissa tapauksissa kännykän netti on turha, eikä sitä tule käytettyä. 

Datapaketti muodostaa yleensä ison osan kuukausimaksusta, joten kyseessä on turha kustannus, jos nettiä ei ollenkaan käytä.

Puhelinliittymät ilman nettiä

Liittymä ilman nettiä

Nykyään vain harva puhelinoperaattori tarjoaa puhelinliittymiä täysin ilman nettiä. Liittymiä vertaillessa kannattaakin ottaa mukaan liittymät, joissa on hitaampi netti tai pieni datapaketti. 

Vaikka liittymään kuuluisi pieni datapaketti, voi se tulla puhepaketin tai edullisten puheluhintojen ansiosta edullisemmaksi kuin liittymä ilman nettiä. Liittymien vertailu kannattaakin tehdä ajatuksella, jotta löytää varmasti edullisimman vaihtoehdon.  

Moi liittymä ilman nettiä

Moin valikoimista ei löydy enää lainkaan liittymää, johon ei kuuluisi nettiä. Moi liittymien joukosta löytyy kuitenkin erittäin edullinen puhelinliittymä sellaisille, jotka eivät tarvitse isoa datapakettia.

Moi Rento 4G sisältää vain rajoitetun datan, minkä lisäksi puheluiden ja viestien hinnalle on asetettu hintaleikkuri. Sen ansiosta voit puhua niin paljon kuin haluat ilman, että kuukausittaiset kustannukset nousevat tästä yli tietyn tason.

Sama hinta koskee myös muualle EU/ETA-alueelle tehtyjä puheluita ja viestejä. Siten käyttäjä pääsee nauttimaan edullisesta hinnoittelusta myös matkustaessaan tai puhuessaan puheluita muualle EU-alueelle. 

Telia liittymä ilman nettiä

Myös Telian kaikissa liittymissä kuukausimaksuun kuuluu dataa. Datan määrä on rajoittamaton, mutta netin nopeus vaihtelee. Jos tavoitteena on löytää liittymä ilman nettiä, ei netin nopeudella ole väliä.

Tällöin voi valita liittymän, jossa netin nopeus on matalammasta päästä. Liittymissä on eroja myös puhelujen ja viestien suhteen. 

Mikäli puheluiden ja viestien määrä kuukaudessa on maltillisempi, voi valita liittymän, jossa nämä on hinnoiteltu erikseen. Jos puheminuutteja taas kertyy runsaasti, kannattaa valita liittymä puhe- ja viestipaketilla.

DNA liittymä ilman nettiä

DNA:n edullisimmat liittymät toimivat 4G-verkossa ja sisältävät maltillisemmalla nopeudella toimivan netin. Netin käytölle ei ole asetettu rajoja Suomessa tai muissa Pohjoismaissa.

Vaihtoehtojen joukosta löytyy puhelinliittymä, jossa puhelut ja viestit laskutetaan erikseen. Enemmän puhuvan kannattaa kuitenkin tutustua puhe- ja viestipaketin sisältävään liittymään.

Ohjeet netin käytön estämiseen ja rajoittamiseen

Jos päätyy ottamaan käyttöön liittymän ilman nettiä tai rajoitetulla datan määrällä, kannattaa puhelimen asetuksista laittaa dataesto päälle. Älypuhelimet käyttävät dataa lähes huomaamatta monessa eri sovelluksessa, mikä saattaa näkyä yllätyksenä puhelinlaskussa.

Mobiilidata voi löytyä hieman eri paikoista riippuen siitä, mikä on puhelimesi merkki ja malli. 

iPhonen käyttäjät löytävät asetuksista kohdan mobiilidata, josta sen saa laitettua pois päältä. Android-puhelimissa vastaava löytyy yleensä menemällä yhteydet-valikkoon ja edelleen kohtaan datan käyttö. Täältä löytyy kohta, jossa mobiilidatan saa pois käytöstä.

Jos tätä kohtaa ei löydä asetuksista, voi datan käytön estää myös puhelinliittymän asetuksissa. Eston lisäksi valikossa voi asettaa erilaisia rajoituksia datan käytölle. Näin voi varmistua siitä, että kuukauden päätteeksi dataa ei ole kulunut suunniteltua enemmän.

Kilpailuta kaikki netittömät liittymät

Täysin netittömän liittymän löytäminen on nykyään haasteellista, ja yleensä kuukausimaksuun sisältyy edes jonkin verran dataa. Kaikilla operaattoreilla on kuitenkin edullisia perusliittymiä, joihin sisältyy edullisempi datapaketti.

Kun lähtee etsimään halvinta liittymää ilman nettiä, kannattaa kilpailutukseen ottaa mukaan operaattorien perusliittymät. Liittymien hintaeroihin vaikuttaa eniten se, kuuluuko niihin puhe- ja viestipakettia vai ei.

Kilpailuttaessa kannattaa ensin varmistaa aiemmista laskuista, kuinka paljon puheminuutteja ja viestejä kuukaudessa kertyy. Jos osa puheluista suuntautuu ulkomaille, kannattaa myös tämä ottaa huomioon liittymiä vertaillessa.

Näiden tietojen avulla on helppo löytää itselleen edullisin liittymä ja tarttua siihen. Myös puhelinliittymät ilman nettiä kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin, jotta käytössä on jatkuvasti paras hinta.