Liittymätarjoukset – Katso paras liittymätarjous 2024!

Haluatko löytää parhaan liittymän mahdollisimman edulliseen hintaan? Löydät vertailustamme kaikki suurimmat puhelinoperaattorit ja parhaat liittymätarjoukset. 

Tutustu alla tarjouksiin, ja vertaile niitä eri ominaisuuksien ja hinnan perusteella.

Huomioi nämä asiat liittymätarjouksissa

Liittymätarjouksissa huomioitavat asiat

Ennen kuin lähdet tarttumaan ensimmäiseen liittymätarjoukseen, kannattaa miettiä, minkälaiset ominaisuudet liittymän käytössä on sinulle tärkeitä. 

Käytätkö myös tietokonetta puhelimen netillä vai tarvitsetko puhelinta lähinnä soittamiseen? Matkustatko paljon ulkomailla vai pysytteletkö pääasiallisesti kotimaan rajojen sisäpuolella?

Kaikki nämä seikat vaikuttavat siihen, mikä on halvin puhelinliittymä sinun käyttöön. Edullisen hinnan lisäksi on tietysti tärkeää, että liittymä palvelee hyvin käyttäjää. 

Kun lähdet vertailemaan liittymiä, ota huomioon ainakin seuraavat asiat.

Datapaketti

Puhelinta käyttäessä kuluu nykyään lähes huomaamatta paljon dataa. Dataa kuluu aina silloin, kun käytetään mobiililaitteen nettiyhteyttä. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi Spotifyn kuuntelu tai elokuvien katsominen suoratoistopalvelusta. Myös WhatsAppia käyttäessä kuluu dataa.

Suurin osa liittymistä sisältää nykyään rajattoman määrän dataa kotimaassa. Tällainen liittymä onkin paras vaihtoehto silloin, kun käytetään paljon puhelimen omaa nettiä.

Jos netin käyttö on vähäistä, löytyy joidenkin operaattorien valikoimista edelleen puhelinliittymä ilman nettiä. Näissä veloitetaan netin käytöstä erikseen aina toteutuneen käytön mukaisesti. 

Liittymän nopeus

Yksi suurimmista hintaan vaikuttavista tekijöistä on liittymän nopeus. Liittymän nopeuden suhteen on runsaasti valinnanvaraa, mutta nopeuden mukana kasvaa myös hinta.

Jos käytät puhelimen nettiä oikeastaan vain viestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen, riittää sinulle myös maltillisempi nopeus. Mikäli haluat kuitenkin katsella puhelimelta elokuvia tai erilaisista sosiaalisen median sovelluksista löytyviä videoita, kannattaa valita hieman suurempi nopeus.

Kaikkein nopeimmat liittymät ovat yleensä myös niitä hintavimpia. Tällaisia liittymiä voi harkita esimerkiksi silloin, jos käytät myös tietokonetta tai kodin viihdelaitteita kännykän netillä. Suurimmat nopeudet mahdollistavat jo sen, että useampi ihminen käyttää samanaikaisesti puhelimen nettiä esimerkiksi elokuvien katseluun.

4G- vai 5G-liittymä

Toinen liittymän hintaan vaikuttava tekijä on se, halutaanko ottaa 4G-liittymä vai siirtyä jo uudempaan 5G-verkkoon. 5G eroaa 4G-liittymistä samalla tavalla kuin ne eroavat aiemmin käytetyistä 3G-liittymistä. 

Uudempaan verkkoon siirtyminen mahdollistaa nopeamman tiedonsiirron, joka näkyy käyttäjälle suurempana latausnopeutena. Lisäksi se toimii paremmin paikoissa, joissa mobiiliverkossa on ruuhkaa.

5G-liittymät maksavat ainakin vielä toistaiseksi enemmän kuin 4G-liittymät. Ennen uuden liittymän ottamista kannattaa myös varmistua siitä, että oma puhelin tukee 5G-verkkoa.

Datan käyttö ulkomailla

Jos matkustat paljon, kannattaa liittymän valinnassa ottaa huomioon myös datan käyttö ulkomailla. Suurin osa liittymistä sisältää rajattoman datan Suomen lisäksi Baltiassa ja muissa Pohjoismaissa. Sen sijaan muualla EU-alueella datan käytölle on asetettu yleensä katto.

Hintavammat liittymät saattavat sisältää isomman paketin dataa myös muualla EU-alueella. Tämän ylittävästä määrästä joutuu erikseen maksamaan, jolloin liittymän hinta saattaa olla kalliimpi ainakin niinä kuukausina, kun on viettänyt aikaa matkustaen.

EU:n ulkopuolella datan käytöstä veloitetaan yleensä erikseen. Jos teet usein kaukomatkoja ja haluat käyttää nettiä myös hotellin WiFi:n ulkopuolella, kannattaa tutustua tarkkaan datankäytön hinnoitteluun. 

Matkan ajaksi on hyvä asettaa itselleen lisäksi puhelimeen rajoituksia datan käytön suhteen, niin matkan jälkeen ei tule yllättävää laskua.

Puhelut ja tekstiviestit

Suurin osa liittymistä sisältää nykyään puheluita ja viestejä sisältävän paketin. Pakettiin voi sisältyä näitä tietty rajoitettu määrä tai siihen voi sisältyä näitä rajaton määrä. 

Mikäli puhut paljon puheluita, kannattaa harkita liittymää, joka sisältää rajattoman määrän puheluita kuukauden aikana. Jos taas käytät yhteydenpitoon pääasiallisesti erilaisia sosiaalisen median sovelluksia, ei puhepaketin koolla ole samalla tavalla merkitystä.

Edullisemmat liittymät eivät välttämättä sisällä näitä paketteja lainkaan, vaan jokainen viesti ja puheminuutti maksaa erikseen. Mikäli puheminuutteja tulee vain vähän, voi tällainen liittymä tulla huomattavasti edullisemmaksi.

Avausmaksu

Useimmiten uuden puhelinliittymän avaamisesta veloitetaan avausmaksu. Vaikka kyseessä on kertaluonteinen maksu, voi liittymää vaihtavalle aiheutua myös tästä isompi lisäkulu.

Operaattorit saattavat kuitenkin tarjota erityisesti erilaisten kampanjoiden yhteydessä liittymän vaihtamista ilman avausmaksua. Tämä on rahanarvoinen etu, joka kannattaa hyödyntää aina mahdollisuuksien mukaan.

Liittymäedut

Välillä liittymää vaihtamalla voi saada myös muita etuja. Vaihtaja voi päästä hyötymään esimerkiksi ilmaisista katselukuukausista suoratoistopalveluihin tai saada liittymäetuna lahjakortin. 

Tällaisia etuja voi olla tarjolla esimerkiksi Black Fridayn aikaan tai muina suurina ostospäivinä. Liittymäetuja tavoitellessa kannattaa kuitenkin varmistua myös siitä, että tuleva liittymä on itselleen sopiva sekä ominaisuuksien että hinnan puolesta.

Liittymän määräaikaisuus

Lähes kaikki suurimmat operaattorit ovat siirtyneet pois määräaikaisista liittymistä, ja nykyään liittymää pääsee vaihtamaan juuri niin usein kuin haluaa. Joskus tarjoukset saattavat kuitenkin olla vielä sidottu määräaikaisuuteen.

Määräaikainen liittymä tarkoittaa sitä, että liittymä on voimassa tietyn ajan. Asiakkaalle taataan edullinen hinta koko täksi ajaksi, mutta samalla myös asiakas sitoutuu pitämään liittymän koko jakson ajan. Siten liittymää ei pääse vaihtamaan kesken kauden, vaikka vastaan tulisi parempi tarjous.

Operaattoreiden puhelinliittymä tarjoukset

Liittymätarjoukset vaihtelevat, ja erityisesti suurten tarjouspäivien tai muiden tapahtumien aikaan voi olla mahdollista napata tavallista edullisempi liittymä käyttöön eri operaattorilta

Oma liittymä kannattaa siis kilpailuttaa säännöllisesti, jotta pääsee hyötymään mahdollisimman edullisista hinnoista.

Moi liittymätarjoukset

Moi on pienempi operaattori, joka ei lähde kilpailemaan tarjouspäivinä isompien verkko-operaattorien kanssa. Operaattori luottaakin siihen, että sen tarjoamat liittymien hinnat ovat jatkuvasti mahdollisimman edulliset.

Edullisin liittymä on vain neljä euroa kuukaudessa maksava laitenetti, jonka voi hankkia esimerkiksi riistakameraan tai muuhun laitteeseen. Sen nopeus on hitaampi, mutta riittää monien laitteiden tarpeisiin.

Laitenetin lisäksi valikoimista löytyy paketteja, joista asiakas voi valita sopivimman. Näistä edullisimmassa datan määrä on rajoitettu, mutta lisädataa voi ostaa kohtuuhintaan. 

Nopeimmat liittymät vastaavat ominaisuuksiltaan muiden operaattorien vastaavia puhelinliittymiä.

Telia liittymätarjoukset

Telialta löytyy puolestaan säännöllisesti erilaisia liittymätarjouksia, jotka voivat olla varsin rahanarvoisia. Tarjoushintojen lisäksi voi päästä hyötymään ilmaisesta avausmaksusta ja saada joskus myös muita liittymäetuja kaupan päälle.

Tällä hetkellä tarjoushintaan on mahdollista ottaa nopea 5G-liittymä, joka sisältää rajattomasti puheluita ja viestejä. Etuliittymät eivät ole myöskään määräaikaisia, vaan liittymän voi vaihtaa halutessaan kesken tarjouskauden.

DNA liittymätarjoukset

Myös DNA:lta löytyy liittymätarjouksia moneen eri tarpeeseen. Jos omistaa 4G-puhelimen, voi tarttua hieman edullisempaan liittymään, johon kuuluu rajoittamaton määrä dataa kotimaassa.

Nopeampaa 5G-verkkoa hakevalle löytyy myös tarjousten joukosta omat vaihtoehdot. Tarjousliittymien nopeus vaihtelee, ja jokaiseen kuuluu rajoittamaton määrä dataa. Myös puheluiden ja viestien määrä on rajoittamaton.

DNA tarjoaa välillä liittymäetuja uuden edullisen liittymän päälle, ja vaihtamalla liittymää voi saada esimerkiksi etukoodeja DNA:n verkkokauppaan.

Elisa liittymätarjoukset

Elisan liittymätarjoukset ovat usein henkilökohtaisia, ja saat näkyviin itsellesi tarjottavat liittymät syöttämällä sivuille puhelinnumerosi.

Tarjousliittymien joukosta löytyy hieman edullisempi perusliittymä, joka käyttää 4G-verkkoa. Nopeutta arvostava liittymän vaihtaja voi puolestaan valita 5G-liittymän, joita on tarjolla useampia tarjoushintaan.

Liittymäetuna saattaa joskus olla lahjakortteja Elisan omaan verkkokauppaan tai esimerkiksi S-ryhmän kauppoihin.

Puhelinliittymät erilaisiin tarpeisiin

Sopivaa puhelinliittymää etsiessä on hyvä miettiä omia tarpeita ennen tarjoukseen tarttumista. Puhelinliittymissä on nykyään runsaasti vaihtoehtoja, joten jokainen voi löytää niiden joukosta itselleen sopivimman tarjouksen.

Eniten liittymän hintaan vaikuttaa sen nopeus. 5G-verkko on 4G-verkkoa nopeampi, mutta myös ainakin toistaiseksi hintavampi. 

Verkon lisäksi voi valita myös sen, millä nopeudella liittymä korkeintaan toimii. Tätä valitessa on myös hyvä muistaa se, että kyseessä on netin maksiminopeus, eikä se välttämättä toteudu jatkuvasti käytössä.

Jos puhut paljon puhelimessa, voi olla järkevää valita liittymä, johon sisältyy rajaton määrä puheminuutteja. Näin ei tarvitse miettiä, tuovatko puhelut ison lisälaskun liittymämaksujen päälle.

Mikä on paras liittymätarjous?

Paras liittymätarjous riippuu täysin siitä, millä tavalla itse käyttää puhelinta. Paljon dataa käyttävän on järkevintä valita tehokas liittymä, joka sisältää ainakin kotimaassa rajoittamattoman määrän dataa. Paljon matkustava voi puolestaan vertailla datan hinnoittelua ulkomailla.

Koska vaihtoehtoja on paljon, löytyy tarjousten joukosta helposti jokaisen tarpeisiin paras liittymä. Tarttumalla itselleen sopivimpaan tarjoukseen pääsee nauttimaan toimivasta liittymästä sekä edullisista hinnoista.

Vertaa puhelinliittymä tarjoukset ja säästä

Puhelinlasku on yksi niistä kustannuksista, joilta ei voi välttyä. Oma liittymä ja sen hinta kannattaa lähteä vertailemaan säännöllisesti, jotta pääsee hyötymään koko ajan parhaasta hinnasta.

Liittymien hintoja ja ominaisuuksia kannattaa vertailla myös silloin, kun omat tarpeet puhelimen käytön suhteen muuttuvat. 

Jos tuntuu siltä, että puhelin on turhan hidas tai jaat sen nettiä usein tietokoneeseen, voi olla aika vaihtaa nopeampaan liittymään. Samalla tavoin liittymän voi vaihtaa pelkistetympään vaihtoehtoon, jos pakettiin kuuluvia ominaisuuksia ei tule käytettyä riittävästi.

Löydät vertailustamme kaikki parhaat liittymätarjoukset sekä niiden keskeisimmät ominaisuudet. Pääset helposti vertailemaan liittymiä ja löydät hetkessä omiin tarpeisiisi sopivan liittymätarjouksen.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan liittymätarjous on voimassa?

Liittymätarjoukset ovat aina voimassa tietyn aikaa, minkä jälkeen tarjoushinta ei ole enää saatavilla. Jos löytää itselleen sopivan liittymätarjouksen, kannattaa se hyödyntää heti.

Miten voin vertailla eri liittymätarjouksia?

Voit hyödyntää tältä sivulta löytyvää vertailutaulukkoa. Olemme koonneet siihen operaattorien parhaat liittymätarjoukset ja niiden keskeiset ominaisuudet.

Miten liittymää vaihdetaan?

Liittymän vaihtaminen onnistuu helpoiten tilaamalla uusi liittymä. Tämän jälkeen sinulle lähetetään postitse uusi SIM-kortti, jonka laitat puhelimeesi. Uusi operaattori irtisanoo puolestasi vanhan liittymän.

Mitä ominaisuuksia puhelinliittymistä kannattaa erityisesti vertailla?

Liittymiä vertaillessa kannattaa huomioida erityisesti ne ominaisuudet, joille tulee itsellä paljon käyttöä. Valinnassa on hyvä huomioida ainakin liittymän nopeus sekä puhe- ja viestipaketin koko.

Miksi liittymät kannattaa kilpailuttaa?

Liittymien vertailun ja kilpailuttamisen tavoitteena on löytää itselleen sopivin liittymä mahdollisimman edulliseen hintaan. Pieneltä tuntuvasta säästöstä voi kertyä vuositasolla iso summa.